Fjernvarme

I de fleste danske hjem bliver der anvendt fjernvarme til at opvarme boligen. Der er også flere gode grunde til, hvorfor du bør vælge denne løsning til dit hjem. Det er nemlig en opvarmningsløsning, der er både energieffektiv og skånsom mod miljøet. Derfor kan du ofte reducere din varmeregning ved at skifte til fjernvarme.

Inden du kan gå i gang med at høste de mange fordele ved fjernvarme, skal det først installeres korrekt. Hos Henrik Skov VVS har vi mange års erfaring med fjernvarmeinstallationer. Uanset om du ønsker at få fjernvarmeanlæg installeret, vedligeholdt eller udskiftet, står vi klar til at hjælpe dig.

Erfarne fjernvarmeeksperter

Når du vælger os som din samarbejdspartner, får du hjælp af et team, der udelukkende består af erfarne VVS-installatører. Vi har mere end 20 års erfaring, og det har i al beskedenhed givet os en ekspertise, der er svær at overgå.

Uanset om du derfor har et ældre fjernvarmeanlæg, der trænger til en kærlig hånd, eller om du ønsker at få installereret en topmoderne varmeløsning, kan du regne med vores team og vores service.

Derfor bør du optimere driften af dit fjernvarmeanlæg

Der er flere gode grunde til, hvorfor du altid bør stræbe efter at have et så velfungerende fjernvarmeanlæg som muligt. Først og fremmest kan det spare dig for en del omkostninger. Når dit varmeanlæg fungerer upåklageligt, vil der nemlig være et minimum af varmespild. Det kan du aflæse direkte på dine varmeregning.

Derudover er det også skånsomt for miljøet, når du vælger en velfungerende fjernvarmeinstallation. Det er ikke kun etisk forsvarligt at vælge en miljøskånsom varmekilde, for det har også betydning for energimærkningen af dit hus. Det er en stor fordel, hvis du enten ønsker at sælge din bolig eller få en bedre vurdering.

Hos Henrik Skov VVS forstår vi godt, at økonomi også spiller en væsentlig rolle, når du skal foretage varmeforbedringer. Derfor kommer vi også kun med anbefalinger, der vil gavne dig på længere sigt. Med vores hjælp og ekspertise kan du få mulighed for at se, hvordan din nuværende varmeinvestering kan tjene sig selv ind.

Vi tilbyder altid at foretage en omfattende inspektion af dine eksisterende anlæg. Her kan vi vurdere, om de kører på de mest effektive niveauer – og hvis ikke, kan vi hjælpe dig med at optimere med dem.

Forbedringsforslag til din fjernvarmeinstallation

Hvis du gerne vil forbedre din fjernvarmeinstallation, er der nogle forbedringsforslag, som du kan overveje. Blandt andet:

Udskiftning af ventiler

Hvis du har et ældre fjernvarmeanlæg, er der sandsynlighed for, at du også har termostatventiler. De måler kun vandtemperaturen inde i rørene – og ikke selve rumtemperaturen. Det kan i nogle tilfælde føre til varmeregninger, der er unødvendigt høje.

Derfor kan du med fordel overveje at erstatte de gamle ventiler med nogle mere moderne modeller, der kan give dig en mere effektiv varmestyring.

Gulvvarmeventiler

På samme måde kan du også overveje at udskifte dine manuelle gulvvarmeventiler med enten termostater eller andre modeller, der har elektronisk styring. Det vil give dig en bedre kontrol over varmen i dit hjem.

Cirkulationspumpe

Hvis du har en cirkulationspumpe i dit hjem, bør du sikre dig, at den er A-mærket, for det vil nemlig hjælpe med at reducere dit energiforbrug.

Varmtvandsbeholder

Du kan også udskifte din gamle varmtvandsbeholder/-veksler med en nyere model. Det vil både forbedre effektiviteten og pålideligheden.

Isolering af varmerør

På samme måde kan en isolering af dine varmerør også hjælpe med at minimere spildvarme. Det kan holde dit varmetab på et minimum.

Vejrkompenseringsanlæg

Endelig kan du også overveje at investere i et vejrkompenseringsanlæg. Med det kan du opnå besparelser på helt op til 10-15 % på din varmeregning.